דרכי תשובה ועוד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/08/17 07:15 כח באב התשעז

שאלה

כבוד הרב יש לי חבר שקצת חלש באמונה רציתי לדעת איך אפשר להחזירו בתשובה

ויש לי עוד שאלה - כתוב שאונן הוציא זרע ולא הביא בגלל זה ילדים אבל אבל ידוע שאפשר להביא ילדים גם אם מוציאים זרע כיצד זה מסתדר

ורציתי לשאול גם האם שעושים תשובה מספיק להתחרט חרטה רגילה כלומר לחשוב בראש שאם יחזור אלי אותו מקרה אני לא אעשה אותו או שצריכים ממש להצטער צער גדול על מה שעשיתי

וגם רציתי לשאול האם אפשר לחזור בתשובה בלילה וממי צריך לבקש סליחה בעוון כיבוד הורים מה' או מההורים או משניהם והאם שחוזרים בתשובה צריך לחזור כך: אני מודה חטאתי בכך וגם בכך וגם בכך וגם בכך ואני מתחרט שחטאתי בכך וכך וכך וכך ואני מקבל על עצמי בלי נדר לא לעשות יותר כך וכך או שמספיק לומר כך_ אני מודה שחטאתי בכך וכך וכך ואני מתחרט על זה ואני מתחרט על החטאים האלה וני מקבל על עצמי בלי נדר לא לעשותם יותר

ועוד שאלה אחרונה - האם מותר לשמוע שיעוריו של הרב אמנון יצחק {אני מכור אליו}

תשובה

בס"ד

שלום רב!

1. תחזק חבר באמונה בכך שתשכנע אותו להסכים לשמוע אתך שעורים של רבנים - כמו שעורים של הרב אמנון יצחק...

2. במקרה של אונן - הוא פעל כך שהזרע שלו לא הגיע לרחם של תמר אשתו, לכן היא לא יכלה להיות בהריון.

3. התשובה כוללת שלשה חלקים. כל אחד מהם צריך לומר בשפתיים (לא חייבים בקול רם) ולכוון לכך בלב.

הכרה בחטא - להבין ולהיות מודע שאתה חוטא בדבר הזה;

חרטה - אני מצטער מאוד מאוד על מה שעשיתי;

קבלה לעתיד - להבטיח שלא אעשה שוב מעשה כזה

4. אפשר לחזור בתשובה בכל שעה.

5. צריך לבקש סליחה מכל מי שחטאנו ופגענו בו: זה יכול להיות הורים, חברים, מורים, חניכים, אחים קטנים.

6. ראוי לחזור בתשובה על כל חטא וחטא בנפרד. על כל חטא לומר בשפתיים - חטאתי בכך... אני מתחרט על כך... ואני מקבל על עצמי שלא אחטא שוב בדבר זה.

7. טוב שתשמע שעורים של הרב אמנון יצחק וכל רב אחר שהדברים שלו מחזקים אותך.

מברך אותך שתזכה לשוב בתשובה שלמה ולחזק את חבריך אתך