גזל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/10/17 20:36 ג בחשון התשעח

שאלה

שלום רב כבוד הרב,

לפני מספר שנים כשהייתי קטנה בערך בגיל 9-10 אני זוכרת שגזלתי בובה מהגן שבו הייתי כשהייתי קטנה. הגזל הזה ממש מפריע לי כבר שנים רבות ואני רוצה לעשות תשובה. הבובה כבר לא בידיי ואיני יודעת היכן היא.

כיצד אוכל לעשות תשובה?

מה שגם אני מתביישת ללכת לגן להגיד שגזלתי את אותה בובה..

תודה מראש וחג שמח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

הדבר הנכון ביותר לעשות, אם הגן עוד קיים, להכניס סכום מסוים של מזומנים למעטפה, להביא אותה לגן בעילום שם, לכתוב שזה בשל לקיחת דבר לפני שנים רבות, ולשים בתיבת הדואר של הגן.

אם כל זה לא אפשרי, יש ללכת בדרך השו"ע לגבי "גזל ולא ידע ממי גזל", ולעשות בכסף צרכי ציבור (למשל: לקנות לבית הכנסת בובה שתאפשר לילדים לשחק ולא להפריע לתפילה).

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן