הצלת אדם מישראל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/10/17 21:02 ג בחשון התשעח

שאלה

האם יש *חובה* להציל את אברה מנגיסטו השבוי בעזה?

תודה מראש ומועדים לשמחה!

תשובה

שלום וברכה

בוודאי.

דברים מרחיקי לכת נאמרו בהלכה על פדיון שבויים:

שולחן ערוך יורה דעה הלכות צדקה סימן רנב

(א) פדיון שבויים קודם לפרנסת עניים ולכסותן. א (ב) א] ואין מצוה גדולה כפדיון שבויים.

סעיף ב

ה] המעלים עיניו מפדיון שבויים, עובר על לא תאמץ את לבבך (דברים טו, ז). ועל לא תקפוץ את ידך (דברים טו, ז). ועל לא תעמוד על דם רעך (ויקרא יט, טז). ועל לא ירדנו בפרך לעיניך (ויקרא כה, נג). ובטל מצות פתוח תפתח את ידך לו (דברים טו, ח). ומצות וחי אחיך עמך (ויקרא כה, לו). ואהבת לרעך כמוך (ויקרא יט, יח). והצל לקוחים למות (משלי כד, יא). והרבה דברים כאלו.

סעיף ג

כל רגע שמאחר לפדות השבויים, היכא דאפשר להקדים, הוי כאילו שופך דמים.

אך צריך לזכור כי הסעיף הבא עוסק גם בשאלת היכולת, המחיר וכדו', וזו סוגיה רחבה מאוד וקשה מאוד להכרעה.

כל טוב ושישוב בקרוב