טבעת אירוסים

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 20/08/17 19:28 כח באב התשעז

שאלה

שלום רב

רציתי לדעת האם מותר לתת טבעת לפני הנישואים בתור תכשיט בלבד ללא כוונה לקדש באמצעותה, אלא כמו כל תכשיט אחר שאני קונה לה במתנה ?

תשובה

לתת סתם טבעת מתנה מותר , ואף מקובל לתת טבעת " אירוסין " .

נתינת "טבעת האירוסין " בזממנו לאחר ההחלטה להינשא, ללא אמירת נוסח קידושין ( שתופס הלכתית ) לנוכח עדים כשרים , אינה מעמד הקידושין / אירוסין על פי הלכה.

את טקס האירוסין ההלכתי עם הטבעת שתקנו לחתונה, אתם תקיימו בסיעתא דשמיא תחת החופה. ומיד לאחר מכן את טקס הנישואין, כאשר הקראת הכתובה מפרידה בין השניים.

שיהיה במזל טוב , ובנין עדי עד.