כיסוי הדם

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 22/10/17 13:56 ב בחשון התשעח

שאלה

שלום, ראיתי שכאשר בתורה כתוב על שחיטה ואיך לשחוט כתוב "רק את דמו לא תאכל על הארץ תשפכנו כמים" (דברים ט"ו, כ"ג) וכתוב "ושפך את דמו וכיסהו בעפר" (ויקרא י"ז, י"ג). האם בתי המטבחיים בארץ מקיימים את הציווים הללו, ואם כן לאן מגיע דם החיה בניקוז המשחטות בסופו של דבר?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

מקיימים את כל ההלכות שנמסרו למשה, בכתב ובע"פ. הדם בעופות וחיות מכוסה (יש בזה פרטי דינים, בשחיטה מרובה מתי מכסים ועד איזה זמן), והדם בבהמות אינו מכוסה, כפי דרשת הגמ'.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן