כיפה

חדשות כיפה הרב שי פירון 22/08/01 11:54 ג באלול התשסא

שאלה

מה המקור לכיפה? מתי ולמה הפכה הכיפה לסמל דתיולחובה?

תשובה

ב"ה

המקור ללבישת כיפה הוא משור ה של איזכורים בעיקר במסכת קידושין שם משמע שהכיפה הינה ביטוי ליראת שמים ולאהבת ה'. בלבישת הכיפה ש משום הכרזה של שכינה למעלה מראשי. טעם זה מדגיש את מידת הענווה של היחיד כלפי אלוקיו.
ברור שבימינו יש להוסיף טעם נוסף והוא מעין מדים, תלבושת אחידה, המחדדת את השייכות ואת הזהות הדתית של הלובש. לטעם זה המוקד הוא בגאוות היחידה שיש בלבישת כיפה.
מובן, שלבישת כיפה גם מסייעת לאדם להמנע מלעשות רע שהרי הכיפה יוצרת אצלו מחוייבות כלפי הסמל שעל ראשו.

בברכה,

שי