לימוד תורה בדיבור

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 22/10/17 22:06 ב בחשון התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב!

שמעתי שמי שלומד תורה אבל לא "חורט שפתיים" אז בשמיים לא מחשיבים לו את זה.

שאני ניסיתי לילמוד עם דיבור היה לי קשה ולא ממש הבנתי מה שלמדתי אפילו חזרתי על אותו דבר מיספר פעמים.

השאלה שלי היא אם יש היתר לבן אדם שזה מקשה עליו?

ואם כן אז גם אם ההיתר יחשיבו לו את זה בשמיים?

תודה.

תשובה

לשואל שלום

כל לימוד תורה, אפילו בהרהור, פועל שכר גדול בשמיים ובעולם כולו.

דבר זה אף נפסק להלכה ברמב"ם שהרהור נחשב ממש כמו דיבור.

אכן כדאי ללמוד בקול, אך אין זו חובה למעט בקריאת שמע )ובתפילה(.

ומי שהיכולת בידו גם לסכם את לימודו, שכרו הרבה מאוד כמו שאמרו חז"ל "אשרי מי שבא לכאן ותלמודו בידו", בידו ממש.

המשך בלימודך, בדרך שבה אתה מסוגל ומתחבר, וה' יאיר דרכך.

בהצלחה!