מכונת קפה ידנית בשבת ובחג

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 22/10/17 13:45 ב בחשון התשעח

שאלה

האם מכונת קפה ידנית (בוכנה) מותרת לשימוש בשבת ובחג

https://goo.gl/images/UvSvoL.

הסבר על המכונה:

שמים כמות רצויה של קפה טחון ב"מכונה" ושופכים מים חמים (כלי ראשון , עירוי או כלי שני) מערבבים ומפעילים את הבוכנה שבקצה שלה פילטר על מנת לדחוף את ה"בוץ" למטה. נשאר קפה ללא בוץ מוכן לשתיה. האם מותר בשבת? בחג?

תשובה

שלום

אינני מכיר את המכונה.

על פניו, ישנה בעיה של דישה בכך שהמכונה לוחצת על הקפה לסחוט גרגיריו. אם המכונה אינה עושה זאת אלא רק שופכת את הגרגירים פנימה והחוצה, איני רואה בעיה. אך כאמור איני מכיר את המכונה, והקישור ששלחת חסום ע"י אינטרנט כשר.

כל טוב