נגיעה ועבודה בשבת בהוסטל

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 23/10/17 19:51 ג בחשון התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

הציעו לי לעבוד עם חינוך מיוחד, בתור מדריכה וזה הוסטל של מבוגרים בעלי פיגור קל-קשה.

האם מותר לי לגעת בהם?

בעיקרון ביקשתי נשים אבל בכללי בשאר המטופלים?

שאלה שנייה, אמרו לי שהעבודה שם בשבת היא פיקוח נפש ולכן אני חייבת לעבוד גם שבת פעם בחודש. האם מותר לעבוד שם?

תשובה

שלום

כיוון שיש אפשרות בנקל שמטפל גבר יעסוק במטופלים גברים, אזי עליך להקפיד לטפל רק בנשים.

כשאין טעם חריג אין להקל בנגיעה אפילו אינה של חיבה. פיגור קל אינו מבטל את איסור קרבה או נגיעה תדירה כגון זו.

אם היו רק מטפלות ולא היתה ברירה, היה מקום להקל.

צריך לברר האם אכן מדובר בפיקוח נפש. וכן לברר מה בדיוק את נדרשת לעשות, האם רק לשרת שם, או גם לבצע איסורי שבת כגון כתיבה, חשמל וכדומה. תבדקי ותשאלי שוב ונתקדם בע"ה.

כל טוב