שאלה על רב

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 21/08/17 17:07 כט באב התשעז

שאלה

שלום לרב שמעתי איזה רב שאומר שאדם ששומר שבת והוא גנב עדיף משאינו שומר ואינו גנב או רוצח ושאלתי היא איפה רשום ששמירת שבת גבוהה יותר חשיבותה מלא תגנוב או לא תרצח ועוד טענה יש לי כנגד זה שלפי אותו רב אם הקדוש ברוך היה יורד לעשות עסקת נדלן עם אחד מהשניים הללו הוא היה עושה עם השומר שבת שגונב והאם אותו רב גם הוא יעדיף עסקה עם השומר שבת שגונב מאשר אם המחללה שלא גונב? מה דעת הרב בנושא

תשובה

שלום

צריך לשמור כל המצוות, ללא יוצא דופן. גניבה חמורה, וחילול שבת חמור.

אמת הדבר שחילול שבת הוא ככפירה בתורה כולה, משום שאינך מכיר בכך שד' ברא עולמו. ולעומת זאת גניבה היא חטא אחד, אך אין בו הצהרה שאין לעולם בורא.

על אף שכך הדברים, לא נכון לומר כפי שאמר, משום שרבותינו הדריכו שלא להשוות מצוות (חוץ ממקרים חריגים)- הוי זהיר במצווה קלה כבחמורה שאין אתה יודע מתן שכרן של מצוות. ובייחוד שבהשוואות כאלו הציבור מבתמקד בעיקר בכך שגניבה פחות חמורה, ולא בכך ששמירת שבת חמורה כפליים

כל טוב