שיחת זימה-אשת איש

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 22/10/17 13:37 ב בחשון התשעח

שאלה

שלום לכבוד הרב.

לצערי הרב לפני 3 וחצי שנים נפלתי בשיחת זימה בצאט הפייסבוק עם אישה נשואה.

לצערי הרב אני מכה על זה כל יום..ממש בוכה על החטא הזה.

אציין שלא היה מגע לא נפגשנו רק צוטטנו ואני זה שסיימתי את זה,למרות שניסתה לחדש ולנסות לקיים שיחת זימה שוב.

שאלתי מס' רבנים האם החטא נחשב לחטא אשת איש,התשובה שקיבלתי היה שלא שזה חשב הרהורי עבירה..אני לא מקל בנושא שלא היתה חדירה אני מתיחס לחטא זה כאל חטא בין החמורים .אך מוצא דרך להתעודד קצת שלא עשיתי את החטא החמור ביותר לאסור אישה על בעלה..ויש דרך חזרה.

אני ממש מתחרט כבוד הרב..האם החטא זה נחשב לחטא אשת איש? חטא ששלושה יורדים לגיהנום ולא עולים?

למרות שלא היה מגע בכלל...רק משהו וירטואלי חד פעמי

ומה עלי לעשות ולהתקדם ולכפר על החטא הזה.

תודה רבה לכבוד הרב שעונה לי מזמנו

תשובה

שלום

החטא שחטאת הוא איום ונורא, ואמרו רבותינו הרהורי עבירה קשים מעבירה, וק"ו אם כתב הוצאת את ההרהורים בכתב עימה.

יחד עם זאת, אתה מכיר בחטאך, ובחומרתו. אתה מתחרט, ומתבייש, וקיבלת על עצמך שאינך שב לכך לעולם. אלה שלבים של חזרה בתשובה מעולה.

קשר כזה אינו בגדר בעילת אשת איש, ועל כן כפרתו אינה בתשובה, יו"כ, ויסורים, כשאר חייבי מיתות בי"ד, כמבואר בגמ' וברמב"ם הלכות תשובה.

הכפרה היא בתשובה כפי שעשית, ובכך שיעבור עליך יו"כ. ודי בכך. וראוי תמיד לזכור את החטא ולהתחרט עליו, ולהרבות בתפילה וצדקה.

מי ששב בכל ליבו, אין מזכירין לו חטאו, והוא אהוב אצל ד', כך אמרו רבותינו. אשריך שאתה שב אל ד' ואל מוסרו הטוב והנקי.

חזק ואמץ