שירה מעורבת לכבוד החתן

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/08/17 10:50 כו באב התשעז

שאלה

שלום רב, בשמחה רבה בעוד חודש אחי מתחתן.

במשפחה חושבים להכין לו ברכה שתוקרא ותושר על ידי המשפחה בסיום הערב . אני התנגדתי כיון שהשיר יושר על ידי וגם על ידי אימי ואחיותיי ומשמעותו שירה מעורבת מול הקהל בסוף החתונה.

על אף התנגדותי נדמה כי הם ממשיכים ברצונם לעשות שיר כזאת ונדמה בעינהם כהיתר.

כיצד עלי להתנהג? , במידה והרב סובר שמותר אשמח גם להבין את השו"ט התורנית שעומדת בבסיס ההיתר)וגם, אם הדבר אסור(

תודה רבה ובשמחות,

נתנאל

תשובה

שלום

אסור לאורחים לשמוע שיר שנשים שרות, כדברי רבותינו קול באשה ערווה, והוכרע שזה נאמר לא רק לגבי אמירת שמע ישראל לצד קול אשה אלא גם לשמיעת זמר נשים בעלמא. סברת תרי קלי לא משתמעי לא הוכרעה להיתר ע"י הפוסקים ואין להסתמך עליה.

וחמור עוד יותר מכך אם ישירו פעם הם ופעם הן, דאמר רב יוסף זמרי גברי ועני נשי פריצותא, זמרי נשי ועני גברי כאש בנעורת.

למעשה אם מדובר על שירת נשים שאינן אמך ואחותך, אזי יתאפשר לך לצאת בלי לעורר מחלוקת וכד', תעשה כך. אם אי אפשר, תישאר ותסגור אוזניים עם אטמים שתביא מראש מבלי שישימו לב.

אם שכחת ואתה כבר שם, תעיין בספר ותתכוון לא להנות.

על כל פנים ודאי אין לשיר איתם אף אם הן רק אמך ואחותך שזה מתפרש כהסכמה לעבירה.

ואל יבוש מן המלעיגים.

בהצלחה