שליחה בפדיון הבן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/08/17 15:02 כט באב התשעז

שאלה

שלום רב,

אני מסורתית ובעלי חילוני. הוא אינו מעוניין לבצע בעצמו את טקס פדיון הבן לבן שלנו... האם יש חלופה? הבנתי שהוא יכול להעמיד אותי כשליחה ואני אוכל לפדות את בנינו. האם זה תקין? האם זה לא פוגם בתהליך הפדיון ובקיום המצווה? כיצד זה ישפיע על הטקס? עדיף שימנה כשליח את אבא שלי? האם ישנה חובה לקיים את הטקס בדיוק 31 יום לאחר הלידה?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מזל טוב להולדת הבן הבכור, תזכו לגדלו בשמחה לתורה חופה ומעשים טובים.

אנו פוסקים להלכה שאפשר למנות שליח לפדות את בנו. במקרה כזה עדיף שהאבא יתן לשליח (אביך או אביו וכדו') את הסכום של כמאתיים שקל. והשליח יפדה את הבן בעבור האב. ובכך הכל יבוא על מקומו בשלום.

יש לעשות את הפדיון ביום השלושים ואחד מהלידה.

הרבה שמחה ומזל טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ