אתרי תיירות ששימשו לעבודה זרה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 27/08/01 23:22 ח באלול התשסא

שאלה

שמעתי על אתר (לא באינטרנט..) ארכיאלוגי שנמצא בחיפה ובעבר הוא שימש כמקדש לעובדי אלילים, שמעתי שסך הכל יפה שם אז רציתי לשאול אם מותר ללכת לשם (כי אני יודעת שלמקומות שמשמשים כיום כאלה דברים- אסור ליהודי להיכנס אליו).

תודה, רותי

תשובה

שלום רותי,
אין להכנס למקומות ששימשו בעבר לעבודה זרה כי יש איסור להנות אפילו מדבר ששימש בעבר לעבודה זרה, וצפייה במקום כזה שלדברייך הוא יפה ומשמש גם כאתר תיירותי יוצר בעיה כזו.
לגבי כניסה למסגד היו שהתירו כי האיסלאם אינו מוגדר כעבודה זרה לדעת הרמב"ם.
כל טוב
הרצל, חברים מקשיבים