ולמלשינים

חדשות כיפה הרב שי פירון 21/08/01 09:48 ב באלול התשסא

שאלה

אני אמנ (לצערי) כבר לא בחור ישיבה אבל מטרידה אותי בעיה האם מותר לייחס את הנושא של "ולמלשינים .." למנהיגים הגורמים באופן קבוע נזק חמור לכל המדינה כמו ביילין ופרס וכו' או האם הם עדיין בגדר "מתכוונים לטובה רק בדרך אחרת???

תשובה

ב"ה

שלומות!!!

חלילה וחס ממחשבות קלוקלות כגון אלה! אין שום דמיון בין מנהיגי ציבור שמטרתם היא להיטיב עם עם ישראל, להוביל את העם לשלום עם הערבים ולמנוע שפיכות דמים. כל כוונתם היא לטובה והם מוכנים לשלם על כך מחיר אישי כבד שהרי היום אלו לא דעות פופולאריות.
יחד עם זאת, מותר להסתייג מהדעה, מהעמדה ולהסביר שהיא עלולה לגרום נזק לעמ"י במאבקו מול אוייביו. אבל חלילה להשתמש בביטויים אלה בויכוח בין אחים.
צא מזה. את כל האנרגיות שלך תשקיע בתפילה על כלל ישראל לקיבוץ גלויות, לשלום ולרפואת הפרט והכלל.

בברכה,

שי

נ.ב. אני מצטער על העיקוב בין כמה חודשים במתן התשובה. העומס...