למה בנות לא חייבות ללכת עם כיפה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 23/08/01 19:07 ד באלול התשסא

שאלה

שלום לכם,

קראתי תשובה שנגעה למקור ההליכה עם כיפה, ונאמר שם בין השאר שהולכים עם כיפה מתוך כבוד לקב"ה - לזכור תמיד את קיומו, וכדי לייחד את עם ישראל משאר האומות.

אם אלו הסיבות- למה בנות לא מחויבות ללכת עם כיפה-הרי הסיבות האלו נכונות גם לגביהן?

תודה וכל טוב!

תשובה

שלום רב !
בנוגע לשאלתך לסיבת פטור נשים (רווקות) מכיסוי ראש כאשר לכאורה גם בהן שייכים הטעמים של א-מורא שכינה ב-מייחד את עם ישראל בין האומות.
זו שאלה מעניינת שלא מצאתי לה תשובה בכתובים.
אמנם אפשר לומר בפשטות שנשים יהודיות תמיד היו מובדלות בלבושן הצנוע משאר נשות הגויים ומסיבה זו גם לא היה צורך לכיסוי ראש מחמת מורא שכינה שהרי כל לבושן אומר צניעות ומורא כלפי הקב"ה .
וניתן גם לומר שכידוע אצל נשים יראת השמים יותר טבעית ופשוטה ולא צריכה למעשים חיצוניים כדי להזכיר להם דבר זה, כמו אצל הגברים.
כל טוב וברכה
אילן , חברים מקשיבים