מה ההבדל בין ההכשרים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 19/08/01 16:21 ל באב התשסא

שאלה

שלום רב לכם!

מה נשמע?

רציתי לדעת מה ההבדל בין כשרויות כמו בד"ץ לסתם רבנות??? ומי הם המשגיחים ברבנות?

ושיהיה לכם רק טוב!! אתם עושים עבודת קודש! כל טוב.

תשובה

שלום וברכה.
קודם כל צריך לדעת שכל מוצר שיש עליו סימן כשרות מרב מוסמך או רבנות מוכרת הרי הוא כשר ומותר לאוכלו.
ולענין ההבדל בין הכשרויות - ישנם דגשים שונים והקפדות שונות. וכמו בכל דבר יש דרגות. אפשר לעשות על-פי הדין, ואפשר לעשות לפנים משורת-הדין, ויש כאלה שהולכים במידת חסידות. אבל הכל כשר.
מטרת הרבנות היא שחלק גדול ככל שאפשר מן העם יאכל כשר. ועל זה מוסרים נפשם , וזוהי מידת חסידותם - האחריות לציבור, לכלל, זהו תפקיד חשוב. ויש כשרויות ששמו להם מטרה להקפיד בפרטי הכשרות - להחמיר, לפעמים, במקום ספק, לחשוש לדעות מחמירות יותר בין הפוסקים וכדו'.
הרוצה להחמיר בכך מצד מידת חסידות רשאי, אך מעיקר הדין הכל כשר.
המשגיחים ברבנות ובכל הכשרויות הם שלוחי הרבנים, ומשגיחים ומקפידים על פי ההוראות מהרבנים.

לכן זה הכלל, כל מוצר מזון שמשווק עם הכשר של רב, חרדי או ציוני, מארץ ישראל או מחוץ לארץ - הנו כשר. אלא כמובן, כמו בכל דבר יש אפשרות להחמיר. על זה נאמר המחמיר תבוא עליו ברכה והמקל יש לו על מי לסמוך. אדם אינו חייב להחמיר בכל החומרות שבעולם. זה עניין של נדבת נפש. כל אחד יחמיר במה שלבו חפץ, בכשרות או בשבת, בשמירת הלשון או בכבוד הבריות, בשירות ביחידה מובחרת בצה"ל או בהתיישבות ביישוב קדמי, בחסדים או בצדקות, וכן בכל דבר. זהו שיקולו של כל אחד.
העיקר לא לזלזל וללגלג על אחרים, ולחוש התנשאות כלפי מי שלא נוהג כמונו.
והלוואי שנשמור על מה שאנחנו מוציאים מן הפה (זהירות בדיבור) כמו על מה שאנחנו מכניסים לפה…

כל טוב,
שמואל, חברים מקשיבים