שמיטה

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/08/01 08:10 ח באלול התשסא

שאלה

שלום רב!

האם היתר מכירה הוא כ"כ חמור ודחוק ואין פיתרון אחר אלא לקנות את הירקות\פרות אצל שונאינו הטווחים בנו יום יום?!

ודווקה זה נעשה ע"י הציבור ה"מוביל" בתורת ישראל. האם יש חילול השם גדול מזה? איפה גדולי הדור שלנו?

תשובה

ב"ה

דוד.

אתה צודק. אכן יש בכך חילול ה'. אף שיש כמה פטרונות נוספים כגון אוצר בית דין או מצעים מנותקים או איזורים מסויימים בארץ שלגביהם לא נוהגת קדושת הארץ ביחס למצוות השמיטה.
בכל מקרה, כשאין ברירה ברור לי שהיתר מכירה עדיף על קניה מנכרים. תמיד ובמיוחד עכשיו.

בברכה,

שי

נ.ב.
אני מצטער על העיכוב בן כמה חודשים. העומס...