טבילה במקווה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/03/24 16:05 יח באדר ב'

שאלה

לכבוד הרב שלום רב

אני רווקה ואני טובלת במקווה בשביל בן זוגי ובשביל להיכנס להריון לא חושבת להתחתן כרגע בגלל שההורים לא בקשר איתי ואין לי בכלל תמיכה מאף אחד אז לפחות אעשה בדרך טהרה להביא ילד לא לחכות שיקדמו אותי... שהייתי במקווה שכחתי לקרוא את הברכה שלפני המקווה ושטבלתי קראתי את הברכה שאחרי הטבילה האם הטבילה פסולה ?

תשובה

בס"ד

שלום רב.

הטבילה לא פסולה.

אבל כל הדרך שלך מערבת טוב ורע:

מצד אחד את טובלת ואפילו מברכת.

מצד שני את מתנהלת בקביעות בניגוד להלכה.

1. אסור לאישה פנויה לטבול במקווה.

2. אסור לחיות חיי אישות ללא נישואים.

הדרך הנכונה היא להתחתן ואח"כ ללדת.

לא חייבים לעשות חתונה גדולה. כדי להתחתן צריך רק רב ומניין אנשים, זה לא מסובך.

יותר טוב ויותר נעים לבא ללידה כאישה נשואה.

גם בן זוגך מגלה יותר אחריות לזוגיות ולאבהות כשהוא מתחתן אתך.

בהצלחה!