סליחה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/04/24 09:10 יד בניסן התשפד

שאלה

היי חברות סוג של עזבו אותי לא התייחסו הוגן היו מדברות איתי בסמינר אחרי צהריים יוצאות ולא קוראות לי ,התנהגו מוזר דיברו מאחורי הגב זה התחיל בגלל ויכוח מטופש...

ונגמר בזה שעזבתי את הסמינר כי לא היה לי עיניין אחרי חודשיים לפחות שלא הייתי בקשר איתם היה אלול והן רדפו אחראי לבקש סליחה ביקשתי שיעזבו ובתחמקתי ...

אני חייבת לסלוח?כי אני אפילו לא יודעת אם אני בכלל לא סולחת או שפשוט אני כואבת על המצב כי עכשיו אבדתי את האמון באנישיים ואין לי חברות חדשות ....

מה התפקיד שלהן הן חייבות להוציא ממני סליחה או אחרי שהן ניסו הן יכולות להתקדם?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אנו עומדים ערב פסח, עם ישראל היה בעבדות במצרים אבל יצא לקבלת תורה, כך גם את עזבי את העבר על תסתכלי עליו, הסתכלי קדימה מה את יכולה לעשות לטובת עם ישראל, החברה, הקהילה, המשפחה הקרובה והרחוקה. כיצד את יכולה להוסיף טוב. אפילו תפני את אליהן ותגידי שאת סולחת ורוצה להיות חברה שלהן. תמיד יהיו ענייך מופנות קדימה לעשיה ולטוב ולא לעבר שיש בו קשיים.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ