נדר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/04/24 09:20 יד בניסן התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אמי סובלת מocd מחשבות טורדניות.

אם נדרתי בלב מתוך חרדה לשמור שבת מסםר שבתות שכבר מזמן שמרתי אך בגלל הלחץ אמרתי אולי לא זכורת טוב וכאלה ומפה לשם סוג של חשבתי ונדרתי בכוח בלב לשמור שבת עד זמן מסויים )לא בדיוק נדרתי, אלא יןתר הכקחתי את עצמי על מנת לא לעבור על נדר אולי וכו"

עכשיו אמי תוהה אם אני לפי הנדר כי ברור שלפי התורה חייבים אבל אני לא דתיה ואני כופה על עצמי דברים ללא רצון , אם נדר של שבת זנ גם כולל חגים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

את יכולה לעשות לפני ג' רבנים התרת נדרים, כמו כן תקבלי בפניהם שכל הנדרים שאת נודרת יהיו נדרים רק אם עוד שני רבנים יסיכמו על כך, אבל אם לא יסכימו אין כאן נדר.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ.