איך לברך על קוסקוס עם טבחה (תבשיל טריפולטאי)

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 28/07/21 18:23 יט באב התשפא

שאלה

לכבוד הרבנים שליט"א

אני חצי טריפולטאי, ובימי שישי אנחנו הולכים לסבתי לאכול תבשיל טריפולטאי מפורסם,

קוסקוס עם טבחה.

אפרק לכם את התבשיל :

קוסקוס - מזונות

חומוס\שעועית - אדמה

עוף - שהכל

השאלה שלי היא מה צריך לברך על המאכל הנ"ל.

אני עד היום פשוט לקחתי ביס מכל התבשיל וברכתי שהכל בבחינת "שהכל פותר הכל"

תודה רבה על המענה, הצלחה בכל (:

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום,

נראה שאם אין מאכל שנחשב עיקרי, והחתיכות ניכרות, כמו בתיאור שלך בדומה לחמין, יברכו על כל מין בנפרד.

על הקוסקוס מזונות, השעועית אדמה והעוף שהכל. וטוב לכוון בכל ברכה שלא לפטור את המאכלים האחרים עימה. כך כתב בשו"ת רב פעלים חלק ב סימן כז.

(עיין עוד בפתיחה של פרי מגדים אות י')

בהצלחה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן