ציצית צמר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/07/21 08:36 יט באב התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

קניתי שלשום ציצית גופייה מצמר.

רציתי לשאול האם יש העדפה לציצית רגילה מצמר או שזה לא משנה?

ואחרי שלבשתי את הציצית כמה פעמים חבר שלי שם לב שהקשירה היא קשירה אשכנזית (אני ספרדי) האם אני צריך לעשות משהו בנוגע לזה?

תודה ויום טוב.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

יש עדיפות לציצית צמר, בשל העובדה שפוסקים רבים כתבו שרק ציצית מצמר או פשתן היא מדאורייתא.

אמנם, יש בזה בעיה מסוימת, בעיקר בקיץ הישראלי, שהלוא בני אדם אינם לובשים בגדי צמר בקיץ, ואם כן - הדבר מעורר שאלה האם זה בגד ראוי, אולם בכל זאת - כך ראוי לעשות.

אין לייחס לצורת הקשירה משמעות המחייבת התרת הקשירה וקשירה מחדש.

כל טוב ויישר כוח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן