כשרות פסח

חדשות כיפה רבני כושרות 01/05/24 17:52 כג בניסן התשפד

שאלה

שלום רב

חשבתי שאעבור את החג,בלי חרדות ושאלות ...ובכז מבקשת לשאול עם הפנים לפסח הבא

1. בערב שביעי של פסח עמד במרכז השולחן סיר לוהט שהוסר מכיריים

2.במרחק מטר ממנו בן משפחה נפנף ביאה שאיני שוכרת עם שטפתי לפני החג ( מלפני החג לא השתמשו בו( חששתי שעף משהו על הסיר

3. על הסיר היה לכלוך דבוק שנראה מאוכל

4 ברצפה שם נפנף ביאה היה לכחוך לא ברור , הרמתי ובטיםשוטי זרקתי חכיור בשרי שהיו בו כלים.

שטפתי את הכלים ובשלב מסויים היה נראה שם משהו עם מראה קצת מחשיד.

5. אחכ עם הסקוצ הבשרי ניקיתי כיריים חשמליות ( זוגי כמו של טיולים) שהיו חמים מאוד ואז ראיתי עליהם לכחוך מחשיד...אולי עבר מהסקוץ

האם יש בעיה עם הכלים שהיו בכיור שאיני זוכרת מה היה

האם יש בעיה עם הכיריים ) ניקיתי אותם כמב,שאפשר אבל יש לכלוכים ישנים מבישולים בפסחים..(

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

איני רואה כל בעיה עם הכלים והכיריים.

סביר להניח שהלכלוך שראיתם אינו חמץ.

בברכה

יצחק דביר