חמץ שספק שנמכר

חדשות כיפה רבני כושרות 01/05/24 17:54 כג בניסן התשפד

שאלה

שלום

מכרתי את המטבח שלי לפסח ותיארתי היכן נמצא החמץ. בתוך הבאלגן של פסח שכחתי לציין את המקרר ושם יש משקה אלכוהול שהוא ככול הנראה חמץ. האם זה שמכרתי את המבטח ורק פירטתי את הארונות גורם למקרר לא להיות מכור לפסח? כלומר האם המשקה הוא חמץ שעבר עליו הפסח?

תשובה

שלום וברכה

בשטרי מכירה רבים מצויין שהמכירה תחול גם על כל חמץ בביתך שלא במקומות שציינת.

אם כך כתוב בשטר שמילאתם מול הרב, ולא היה בכוונתכם בדווקא שלא למכור את החמץ, יש להקל בו לאחר החג.

בברכה

יצחק דביר