ציון שנה - בשנה הראשונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/05/24 11:05 כג בניסן התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אבי נפטר בתאריך ג' באלול תשפ"ג ונטמן ב-ד' באלול.

בגלל שזו שנה מעוברת - אשמח להבנה מתי יש לעלות לקבר ומתי יש לקיים את הסעודה

מתי אזכרה 11 חודש ? 12 חודש ? 13 חודש ?

אנחנו מעדות ספרד.

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

ספרדים מחשבים את יום השנה לפי יום הפטירה (לא לפי יום הקבורה).

קדיש אומרים במשך 11 חודש. יש נוהגים לעשות אזכרה ביום סיום אמירת הקדיש בסוף 11 חודש.

מנהגי אבילות נוהגים 12 חודש.

אזכרה ביום השנה: עולים לקבר ועורכים סעודה. כאשר השנה מעוברת יום השנה הוא כעבור 13 חודש.

וכך סדר האזכרה (הרב שמואל אליהו): מערב שבת שקודם יום האזכרה מתחילים לומר קדיש עד יום האזכרה. וטוב שיעלה באותה שבת ל"מפטיר" או "משלים" ויאמר קדיש שאחר הקריאה בתורה.

תנוחמו מן השמים