חמץ שעבר עליו הפסח - דיוטי פרי

חדשות כיפה רבני כושרות 01/05/24 18:32 כג בניסן התשפד

שאלה

שלום רב

בתחילת השנה עברה הבעלות על חנות הדיוטי פרי בנתב"ג מבעלות יהודית חלקית לבעלות מלאה של חברה גרמנית.

https://www.mako.co.il/finances-news/Article-c9c2374b8113d81027.htm

בעבר היו ידועים מקרים בהם חנות הדיוטי פרי מכרה חמץ במהלך הפסח ואף נטען שיש להמתין עד שבועות על מנת לרכוש שם מוצרי חמץ שאינם מוחזקים ככאלו שעבר עליהם הפסח.

האם שינוי הבעלות על החנות משנה את סטטוס החמץ אשר נמצא שם מחמץ שעבר עליו הפסח לחמץ שמותר לרכוש ללא חשש?

בברכה

תשובה

שלום וברכה

על פניו נראה שאכן כעת הרשת בבעלות גוי ואין בעיה.

אמנם איני מומחה לענייני מסחר, ואיני יודע אם אכן הבעלות כולה של גוי.

זאת יש לברר עם העוסקים בתחום.

בברכה

יצחק דביר